DIËTISTES

Ooit al eens stil gestaan bij welke invloed voeding op onze gezondheid heeft? Denk er gerust even over na. In ons drukke leven schenken we nu eenmaal te weinig aandacht aan een evenwichtige voeding. En tijd om te sporten of een beetje te bewegen is ook moeilijk te vinden. Het effect op ons lichaam ken je vast wel: verminderde conditie, wisselend humeur of een paar kilo’s te veel. Wel, daarom zijn wij er. Ons team van gediplomeerde diëtisten staat klaar om je te informeren, te begeleiden en te motiveren op weg naar een gezonde levensstijl.

Bij de diëtistes van Diet Center Dilbeek kan je steeds terecht met al je vragen over gezonde evenwichtige voeding. Wil je graag wat kilo’s kwijt? Zoek je meer informatie over allergeenvrije diëten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Over ons

Over ons

Diet Center Dilbeek is een team van ervaren en gediplomeerde diëtisten. Vanuit onze praktijk te Dilbeek zullen we je informeren, motiveren en begeleiden op weg naar een gezondere levensstijl. We zullen je van heel dichtbij opvolgen en coachen. Want afslanken, doe je niet alleen!

We stellen ons graag even voor:
Diëtiste Ümmü Aslan (NL/FR)
Diëtiste Sabine Iemants (NL/FR)

VOEDINGSADVIES

Onze voeding is doorslaggevend voor onze gezondheid en ons welzijn. Kijk maar hoe voeding gezondheidsproblemen kan inperken of zelfs voorkomen. Je kan op de hulp en ondersteuning van onze diëtisten rekenen als je kampt met één van de volgende aandoeningen en meteen ontdekken hoe wij jou kunnen helpen met een dieetinterventie.

Voedselintolerantie en -allergie

Er bestaan twee soorten voedselovergevoeligheden. Bij voedselintolerantie is er sprake van een niet-allergische voedselovergevoeligheid. Dit is een reactie van het lichaam op bepaalde voedingsmiddelen zonder dat het immuunsysteem hierbij betrokken is. Wanneer het immuunsysteem reageert op een lichaamsvreemde stof, spreken we van een voedselallergie.

De diagnose van een voedselovergevoeligheid is vaak vooraf gegaan aan een reeks van fysieke klachten. Symptomen kunnen verschillend zijn per persoon.

 • buikpijn
 • migraine
 • huidaandoening (atopisch eczeem)
 • astmatische klachten
 • vermoeidheid
 • frequent opgeblazen gevoel
 • sinusitis
 • in ernstige gevallen: anafylaxie

Meestal duurt het even voordat een juiste diagnose gesteld kan worden. Een nutritionele arts kan vaak door middel van een bloedonderzoek uitsluitsel geven. 

De meeste mensen zijn overweldigd bij het vernemen van een dergelijke diagnose. Een voedingsintolerantie of -allergie heeft namelijk een impact op het hele gezin. Met Diet Center Dilbeek vangen we je graag op tijdens deze eerste momenten.
In onze shop kunt u eveneens terecht voor allergeenvrije producten.

Tarieven weekdagen:

 • Startconsulatie (+/- 60 min.) : 50 euro 

Tarieven zaterdag :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): + 10 euro

Advies kinderen/adolescenten

Volgens de laatste cijfers van het WHO kampt 50% van de Europese bevolking met overgewicht of obesitas. Voor 11-jarigen loopt dit reeds op tot 1 kind op 3. 60% van de kinderen die voor de puberteit reeds kampten met overgewicht, zullen hier ook als jongvolwassenen mee kampen. Op jonge leeftijd de voedingsgewoonten bijsturen, zal dus bijdragen tot minder jongvolwassenen/volwassenen met obesitas in de toekomst.

Om het gewicht van een kind te evalueren, maken we gebruik van de groeicurves. Tijdens de consultatie zal onze diëtiste zich niet enkel richten tot de ouders, maar ook tot het kind/adolescent in het bijzonder. Samen overlopen we de huidige voedingsgewoonten en bewegingsmomenten. Hiervoor maken we gebruik van materialen die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen.

Het doel van de consultaties is het stabiliseren van het gewicht, of een licht gewichtsverlies door middel van kleine aanpassingen en tips. 

Download groeicurves:  BMI Jongens 2-20j , BMI Meisjes 2-20j

Tarieven weekdagen:

 • Startconsulatie (+/- 60 min.) : 50 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.) : 25 euro

Tarieven zaterdag :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): + 10 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): + 5 euro

AFSLANKEN

De Body Mass Index is een richtlijn die gebruikt wordt om overgewicht op te sporen. Door gebruik te maken van een impedantieweegschaal krijgt de diëtiste zicht op je lichaamssamenstelling. Een voorname aandacht gaat naar de vetmassa. Na meting van deze waarden bekijkt ze samen met jou de verschillende mogelijkheden om op een gezonde manier te eten of om op een correcte en verantwoorde wijze gewicht te verliezen.

Infoconsultatie

Heb je last van overgewicht of misschien ondergewicht? Maak je je zorgen over het gewicht van je kind of puber? Wil je je gewoon eens informeren? Maak dan een afspraak voor een gratis infoconsult bij één van onze gediplomeerde diëtisten!
De infoconsult start in de eerste plaats met een weging. Voor volwassenen wordt er gebruik gemaakt van de impendantieweegschaal. Naast het gewicht geeft deze weegschaal eveneens indicaties over de Body Mass Index (BMI), de vet- en spiermassa en het vochtgehalte. Bij kinderen of jongeren onder de 18 jaar zal het gewicht geëvalueerd worden aan de hand van de groeicurven. De resultaten van deze weging worden samen met jou overlopen en de verschillende dieetprogramma’s worden met je besproken. Wat is je ‘gezond’ gewicht? Wat zijn de te ondernemen stappen, voordelen, nadelen, enz.

Niets. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 min en is gratis. Na de consultatie kan een nieuwe afspraak gemaakt worden voor een startconsultatie (gezonde voeding – combinatiedieet of proteïnedieet).

Gezonde voeding

Gezondheid en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het maken van de juiste keuzes is de boodschap. Onze diëtisten leren je hoe het moet! Tijdens de consultatie overloopt de diëtist(e), samen met jou, je huidige eet- en leefgewoonten. Milieu, werk- en gezinssituatie, vrije tijd, sportbeoefening alsook eventuele vorige diëten worden besproken. Op basis van deze factoren stelt de diëtist(e) een aangepast en gevarieerd voedingsschema op. Gezonde voeding heeft als voorlichtingsmodel de actieve voedingsdriehoek.

Een gemiddeld gewichtsverlies van een halve kilo tot een kilo is een goede richtlijn. Gedurende de consultaties leren we je gezonde voedingsgewoonten aan en bieden je een houvast om deze toe te passen. We leren je tevens hoe je een etiket moet interpreteren, zodat je de juiste, gezonde keuze kan maken. Zo kan je evolueren naar een toekomst waarin je op zelfstandige basis de juiste keuze maakt!

Tarieven weekdagen :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): 50 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): 25 euro

Tarieven zaterdag :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): + 10 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): + 5 euro

Combinatiedieet

Een combinatiedieet heeft als basis een gezonde voeding met ingebouwde proteïneporties om het hongergevoel onder controle te houden. Bovenal zorgt de aanvoer van proteïnes ervoor dat de spiermassa extra beschermd wordt tegen afbraak tijdens een lager calorisch voedingsschema.

Deze porties bestaan in verschillende smaken en texturen en geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een pudding, chocoladereep of warme drank als tussendoortje te nemen.

Tijdens de opvolgconsultaties evalueert de diëtiste het resultaat en de eventuele problemen en/of moeilijkheden.

Tarieven weekdagen :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): 50 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): 25 euro

Tarieven zaterdag :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): + 10 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): + 5 euro

Kyalin

Het basisprincipe van dit dieet is het behoud van spiermassa terwijl de vetreserves worden aangesproken als energieleverancier. In een normale situatie haalt het lichaam zijn energie uit onze voeding (vnl. uit koolhydraten). Door de inname van koolhydraten sterk te beperken, verplichten we ons lichaam de energie elders te halen. Aangezien de spiermassa beschermd wordt door de proteïnes, moet hij de energie halen bij de reeds aanwezige vetophopingen.

Onder begeleiding van de diëtiste doorloop je de verschillende stappen van het proteïnedieet. Achter dit dieet zit een uitgekiend systeem van belangrijke regels en calculatie van koolhydraatiname. Om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt, zullen wij je op regelmatige tijdstippen begeleiden, evalueren en motiveren.

Samen slimmer afslanken.

Meer weten? Surf naar www.kyalin.be

Download bereidingswijze – restaurantgids, … : klik hier.

Tarieven weekdagen:

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): 50 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): 25 euro

Tarieven zaterdag :

 • Startconsultatie (+/- 60 min.): + 10 euro
 • Opvolgconsultatie (+/- 30 min.): + 5 euro

SHOP

In onze shop vind je een reeks ingrediënten waarmee je thuis aan de slag kan om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten. In onze dieetshop vind je caloriearme verse sauzen, suiker- en glutenvrije artikelen, voeding passend in een proteïnedieet, alsook voedingssupplementen. Kom gerust langs voor een kijkje!

Voedingssupplementen

Waarom genezend werken als het ook preventief kan? Voedingssupplementen zijn geen medicijnen, maar kunnen u helpen om op een natuurlijke manier uw gezondheid te optimaliseren of tekorten in uw voeding aan te vullen.
Pileje, Metagenics, Energetica Natura (Biotics Research), Nordic Naturals, …

Eiwitrijk

Eiwitrijke voedingsmiddelen worden ingebouwd in een proteïnedieet of combinatie-dieet. Deze producten zijn gekenmerkt door een laag koolhydraatgehalte en/of vetgehalte en zorgen voor een groot verzadigingsgevoel.

In onze shop je een uitgebreid gamma aan eiwitrijke shakes en kant-en-klare producten. Om het dieet zo aangenaam mogelijk te maken voorzien wij eveneens aangepast beleg dat je mag gebruiken tijdens het dieet.
Kyalin, Ciao Carb

Allergeenvrij

Voedingsallergie of -intolerantie? Vraag naar de catalogus van onze huisleverancier Revogan en wij bestellen op uw maat!
 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • eiwitarm / PKU
 • ondervoeding
 • voeding bij slikproblemen
 • voeding bij kauwproblemen

Suikervrij

Producten zonder toegevoegde suikers geschikt voor diabetici en mensen die hun suikerinname willen beperken. Ons gamma bevat suikervrije confituur, 100 kcal-snacks, desserten, ijsjes , snoep en energydranken gezoet met Stevia. Vragen? Onze diabetes-educator staat voor u klaar.
Prodia, Poiret, B-san, Olympia, Lanouba, …

NIEUWS

10-06-2020
Online bestellen
Lukt het je niet om langs te komen in onze shop tijdens de openingsuren? Geen nood, via onze online bestelsite kun je de Kyalin-producten nu ook aan huis laten bezorgen.

CONTACT

Kyalin Health Store, Watermolenstraat 17  9320 AALST.


Tel. 02/465.67.65


E-mail: info@dietcenterdilbeek.be


Bereikbaarheid : Parking aan de winkel. Achter de SBAT Keuring. 


SHOP: 


Maandag: 9u-12u  13u-17u
Dinsdag: 9u-12u  13u-17u
Woensdag: 9u-12u  13u-17u
Donderdag: 9u-12u  13u-17u
Vrijdag: 9u-12u  13u-17u
Zaterdag: GESLOTEN


Online bestellen kan via https://www.kyalin.com/ – als begeleidingspunt noteert u ‘Diet Center Dilbeek’ . Gebruik de kortingscode DILBEEK en ontvang 3€ korting / gratis levering.


CONSULTATIES: OP AFSPRAAK


Maandag: 8u – 19u
Dinsdag: 8u – 19u
Woensdag: 8u – 18u
Donderdag: 8u – 19u
Vrijdag: 8u – 18u
Zaterdag: 9u – 14u

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

AFSPRAAK

Diet Center Dilbeek, Sint-Alenalaan 2, 1700 Dilbeek.

Tel. 02/465.67.65

E-mail: info@dietcenterdilbeek.be

Bereikbaarheid : Bushalte Gemeenteplein 129 – 136 – 572 -810 – 820

SHOP: 

Maandag: 9u – 18u
Dinsdag: GESLOTEN
Woensdag: 9u – 17u
Donderdag: 9u – 18u
Vrijdag: 9u – 17u
Zaterdag: GESLOTEN

Online bestellen kan via https://www.kyalin.com/ – als begeleidingspunt noteert u ‘Diet Center Dilbeek’

CONSULTATIES: OP AFSPRAAK

Maandag: 8u – 19u
Dinsdag: 8u – 19u
Woensdag: 8u – 18u
Donderdag: 8u – 19u
Vrijdag: 8u – 18u
Zaterdag: 9u – 14u
© Dietcenter Dilbeek – Alle rechten voorbehouden.
Winkel
Zijbalk
Mijn account